All Categories
All Countries
All Cities
All Budgets
  • 0% Installment
  • More Payment Options
  • Easy & secure payment
Learn More
  • Store (42)
  • projects (107)
  • reviews (82)
  • pricelist
  • info
  • about
  • featured
  • All Products
    View All (42)

    Help brides-to-be make better choices by submitting reviews to
    vendors you've ever been involved with

    Le Clemmie by Amelia Review(s)

    82 Review(s), sorted by :
    Latest Review
    tsamarafahrana
    20 February 2024 | Bride at Tsamara Fahrana Wedding

    Thank you for my dream wedding dress!

    Thank you dear Amel! In just two months, she managed to turn a vision into reality, crafting a wedding dress that surpassed all expectations. One of the most remarkable aspects of Amels work is her dedication to ensuring that every detail is meticulously executed. The fact that she was able to design and produce a stunning wedding dress in such a short time frame speaks volumes about her skill and efficiency. From the initial consultation to the final fitting, Amel demonstrated a level of professionalism that left a lasting impression on the bride and everyone involved in the process. Amels pleasant and warm personality only added to the overall positive experience of working with her. She exudes a genuine passion for her craft and a deep understanding of the emotional significance behind each wedding dress. Her ability to connect with me on a personal level not only made the design process enjoyable but also instilled a sense of trust and confidence in her abilities. Any bride fortunate enough to wear an Amel creation can expect not only a beautiful gown but also an unforgettable experience!

    Vendor Reply

    20 February 2024
    Thank you so much for you amazing words Tsammy 😍 So much grateful to have you 🙏🏻💜
    Yohana Hadiati
    04 February 2024 | Client at Yohana Hadiati Wedding

    Thank you so much for your beautfiul dresses!

    Walaupun aku long distance bride dan gak ada di Indonesia buat fitting dsb, Kak Amel bikin proses pembuatan dream dress aku jadi gampang bgt. Dari proses brainstorming mau dress kayak apa, Kak Amel atentif dan perhatian bgt sm keinginan aku, dia juga langsung paham sm personality aku jadi pas design dresses nya kita kolaboratif bgt dr awal smp akhir. Kak Amel bimbing ngukur badan jarak jauh (lewat video call aja) juga akurat pas aku pulang buat fitting 1x aja udah tinggal revisi2 minor. Thank you for making me look like such a princess Kak Amel, thank you for the amazing experience and your beautiful dresses ❣️

    Vendor Reply

    04 February 2024
    Great honor to serve you and your family Jo 🥹❤️ Thank you so much for choosing me as well 🥹🙏🏻
    bre bre
    04 February 2024 | Bride at Bravi & Adi Wedding

    Vendor Best of The best

    Berawal dapat tanggal nikah yang ternyata hanya 3 bln, sempet bingung nyari vendor buat wedding dress karena saya sadar dengan badan yg kecil ini (besar) pilihannya pasti gk terlalu banyak, pasti kalau mau custom harganya bikin mikir 2x, Apalagi dengan harga sgtu utk custom dress gk bisa jadi milik sendiri. selama seminggu searching sana sini mulai dari instagram sampai tiktok. akhirnya ada yg kasih review le Clemmie di tiktok. langsung cari instagramnya dan kepoin dong ternyata hasilnya rangcangan kak amel bagus bagus semua. Akhirnya coba hub. lewat whatsapp ternyata kak amel ini super duper ramah banget sama clientnya. oh iya untuk masalah harga menurut saya pribada worth it banget, kita bakalan punya wedding dress yg kita mau dan gk bakalan sama dengan yg orang lain punya karena kak amel bakalan nanya ke kita utk referensi wedding dressnya mau sperti apa. untuk hasilnya beneran tidak mengecewakan sesuai dengan apa yg di obrolin ketika pertama kali bertemu. kak amel juga bakal nemenin kalian untuk milih bahan dan ngerekomendasikan bahan mana yg bagus. Sekali lagi terima kasih kak amel sudah bikin wedding dress sesuai dengan apa yg ak mau, terima kasih sudah jadi orang yg super duper ramah banget yg pernah ku temui. Sukses terus untuk bisnisnya, God Bless you Abundantly ❤️❤️

    Vendor Reply

    04 February 2024
    What a review! Thank you so muchh my Brevi for trusting me 🥹🙏🏻 Really such a bless to serve you ☺️❤️
    Mutia Arsa
    21 January 2024 | Bride at Mutia & Dicky Wedding

    Trully a Fairy Gown Mother

    Design that reflects personality perfectly and made by heart. Kak amel pays attention in every inch and every details of the dress. Dan waktu ketemu kak amel beneran kaya temen lama yang yaudah ngalir aja gitu, bener bener ngerasa didengerin dan nyaman banget diskusi dengan kak amel. Kak amel simply menuangkan creativity nya in a piece of paper and make someone’s dream come true. I am honoured to wear my first and last wedding gown made by kak amel. It’s such a pleaseure❤️

    Vendor Reply

    21 January 2024
    I am honored to serve you as well Mutia ☺️❤️ Thank you so muchh Luv 🥰🥰
    Intan Pratiwi Geruh
    20 January 2024 | Bride at Intan & Engbert Wedding

    Terima Kasih Sudah Kerja Pakai Hati

    Terima kasih kak Amel sudah menjadi bagian terpenting di hari bahagiaku. 2 Dress buatanmu untuk Holy Matrimony dan Reception dikerjakan pake hati makanya hasilnya pun benar-benar terlihat indah di setiap detailnya. Seandainya bisa nikah 2 kali, ku bikin baju lagi deh di LeClemmie tapi maafkeun kaka aku hanya ingin nikah sekali seumur hidup hahaha I believe you’ll fly high, and one day everyone can see your beautiful wings. Sukses untuk LeClemmie!!! 💜💜💜

    Vendor Reply

    21 January 2024
    Great hugss for youu Intan and Engbert 😘😘 Thank you so much and Love you so 🥹❤️
    fenni yorena
    12 January 2024 | Bride at Charles and Fenni Wedding

    superb designer

    Amelia is a young, promising designer who makes beautiful wedding gowns. sangat kooperatif dengan client, she makes sure semua rancangan dia gak melenceng dari request bride. pas awal2 ketemu, Amel usher aku dari pilih kain hingga aku pulang. Amelia juga ramah dan baik banget kepada client. aku ngerasa kayak lagi ngobrol sama temen sepantaran 😉 untuk gaun + robe, aku dapat price yang sangat kompetitif dan worth it banget. 👌 pokoknya rekomen bgt. Sukses ya kak Amel! 💕

    Vendor Reply

    12 January 2024
    Thank you so much my dearest Fenni 😍❤️ Can’t wait to see you in white! 😘✨

    Dress & Attire

    What kind of dress and attire do you provide?
    Wedding dress,  Engagement/ prewedding dress,  Flower girls dress,  Ring bearer's attire,  Evening dress,  Mother or sister's dress, Graduation Dress, Special Occasion Dress
    What is your speciality? (max. 3)
    Wedding dress,  Engagement/ prewedding dress
    What service do you provide?
    Made to measure dress, Custom made dress
    What is(are) your primary service(s)? (max. 3)
    Custom made dress,  Made to measure dress
    What dress style do you specialize in? (max. 3)
    Classic, Romantic, Minimalist
    What accessories do you provide?
    Veil, Wedding Robe
    How far in advance should your client contact you?
    Minimum 6 months before the Wedding Day. Minimum 2 months before for Other Casual Occasion.
    Do you provide your services in other cities or countries?
    Jakarta and Bali
    How long does it take in general for your client to receive the final dress?
    The Final item can be received approximately 1-2 weeks after the final fitting and the client's approval.
    What makes your services unique?
    On dressmaking, our style leans toward classic looks. We have a myriad of ideas waiting to be implemented in the design, yet we strive to interview the bride to get a further grasp on how she feels toward herself, capturing her personality, which we'll make sure is reflected in the dress.
    What payment systems are available for your business?
    Bank transfer
    What is your payment terms?
    20% after confirmation of contract, 30% after the first fitting, and 50% upon final delivery.
    When was your business established?
    Our business started way back in 2015. We have re-introduced our brand in order to increase exposure and visibility. We are currently available for all inquiries.
    Does a client need to schedule an appointment?
    Yes
    Service(s)
    Address
    Jalan Simponi Mas III Blok B3/10. Kelapa Gading. Jakarta Utara 14250
    Location(s)

    Le Clemmie by Amelia is a Dress Maker Service since 2015, dedicated to all Bride to Be, Mother of The Bride, Sisters, and Family who are preparing to look stunning for their most special days. We are available for Custom Made Wedding Gowns and Dresses, International, and/or National attire, etc.

    This vendor's Instagram account is private or has no photos to show.