All Categories
All Countries
All Cities
All Budgets
  • 0% Installment
  • More Payment Options
  • Easy & secure payment
Learn More
  • projects (66)
  • Product (1)
  • reviews (28)
  • pricelist
  • info
  • about
  • Help brides-to-be make better choices by submitting reviews to
    vendors you've ever been involved with

    MC Samuel Halim Review(s)

    28 Review(s), sorted by :
    Latest Review
    Liu Jenny
    16 March 2020 | Bride at Jenny & Victor Wedding

    My MC My Partner Businesse

    OMG Sam sorry gue bahkan lupa ulas lu wkwkwkwkkkkkk maafkan temanmu yang super duper kurang ajuar ini yaaa.... Thanks lot Sammy yang selama ini sudah menjadi MC andalan gue ketika gue WO dan lu MC handalan gue. Dan di hari pernikahan gue pun lu tetap menjadi MC handalan gue... You do your best selama acara berlangsung. Gue maafkan karena lu ngak ngerti bahasa Jerman wkwkwkkk.... Sammy mampu membawa jokes2 yang receh, beradaptasi dengan adat pernikahan Batak dan bisa langsung adjust dengan situasi karena banyak acara sisipan dadakan yang tidak direncanakan selama meeting ataupun di dalam penyusunan rundown. Thanks lot juga Sam buat sumbangan lagu lu yang terakhir dan syukur cuma jadi 1 lagu HAHAHA
    Stella
    05 March 2020 | Client at RICHARD & STELLA Wedding

    THANK YOU!

    Dear Ko Samuel, Thank you so much for being an important part of our wedding day! Your role as an MC played a big part of our wedding reception. We are grateful to have found you on Instagram at the first place. We really appreciate your professionalism and fast response via Whatsapp since the first time we talked. Best wishes for your career! Love, Richard & Stella
    Clarisse Sulaeman
    14 February 2020 | Bride at Joseph & Clarisse Wedding

    Thank you Samuel!

    Untuk saya & pasangan, ga gampang untuk nentuin MC di acara wedding kita. Kebanyakan suka terlalu kaku, atau terlalu ‘lepas’ dan ujung2nya bikin keluarga & tamu tidak nyaman. Tapi, Samuel beda, dari awal kita research, kita cukup yakin kalau Samuel bisa menyesuaikan konsep kita dengan baik. Dan ternyata memang benar, saat kita briefing keinginan kita, Samuel lgsg paham dengan keinginan kami. Hasilnya saat hari H, acara berjalan dengan lancar, baik, dan terutama saya & pasangan beserta tamu dan keluarga dibuat nyaman. Kita puas dengan Samuel, dan highly recommend untuk para pasangan yang masih mencari MC untuk wedding kalian. Thank you so much untuk Samuel, sukses untuk kedepannya :)

    Vendor Reply

    14 February 2020
    Pras and Clarisse Thank you so much. I really enjoyed your party as well Congrats once again to u both!
    Renardi
    10 February 2020 | Groom at Ardi dan Helga Wedding

    MC Keren

    Terima kasih Samuel telah menjadi MC dalam wedding kami. Personally saya dan istri sangat senang, kerjanya profesional, inisiatif dan juga sangat kooperatif dengan vendor lainnya. Sukses selalu ya

    Vendor Reply

    10 February 2020
    Wuahhh Terima kasih abangggg ❤❤❤ Sampai jumpa di event selanjutnya
    Xavier Falaidy
    09 November 2019 | Groom at Xavier dan Vanessa Wedding

    Our Wedding MC

    Di kenalin bro Samuel dari sahabat yang sekaligus WO pada saat nikahan gw 27 oktober 2019 kemarin, emang kita nyari MC yang santai, fun, dan bisa buat acara wedding kita berjalan lancar. Bro samuel bawaanya persis seperti keinginan kita, sehingga kita dan keluarga puas banget di acara hari itu,terima kasih banyak untuk bro Samuel udah buat hari special gw berjalan sangat lancar dan sesuai keinginan.

    Vendor Reply

    09 November 2019
    Thank you bro Xavierrrr Happy wedding and have a great marriage life!
    Stefanus Sugiarto
    03 October 2019 | Groom at Stefanus & Elita 28 Sept 2019 Wedding

    Keren

    MC ini vital juga untuk acara kawinan, kalau gak dpt chemistry dgn groom & bride bisa jadi acara kaku / garing Beda dgn sam, dr awal kita kontak sudah sangat supel, dan detail juga + mau dengerin groom & bride nya Overall acara bisa rame & seru berkat sam Rekomen banget buat kalian yg bingung cari mc Thank you samm

    Vendor Reply

    11 October 2019
    Thanks Stef! Ini groom sekaligus bos WO jg ini wkwkwk. Happy wedding broooo ❤

    Wedding Planning

    What sort of planning do you cover?
    Reception planning,  Ceremony planning
    How far in advance should your client make a booking?
    Booking process is a matter of both advancement and date match. The more you're being advanced, the more options you get. But sometimes if we are just meant to be 'together', our dates will still match, no matter how rush :D
    What service do you provide?
    Other Wedding reception (MC)
    Do you provide services in other cities or countries?
    Yes Surabaya and hopefully more
    Does a client need to schedule an appointment?
    Yes
    Do you speak other languages should there be any overseas couple who wants to use your services?
    Yes English
    What is your primary expertise?
    Grand wedding
    How many hours are included on the day of the wedding?
    usuall reception takes about 2-3 hours. and it is normal to be ready a couple hours before the soft opening, and stay a bit longer if needed
    Minimum and maximum number of guests of a wedding you would coordinate
    Up to 1000 Persons
    Entertainment (MC)

    What are the languages that you use?
    English,  Indonesian
    What makes your services unique?
    Chemistry defines everything. I think weddings should be so much fun and unique. And I know I can be part of yours :)
    What rate do you usually charge at?
    Usually per event, with normal duration
    When was your business established?
    I present since junior high and learnt so much in ny senior years. Started my own EO business since college in 2007 and became a professional MC eversince
    Why MC Samuel Halim?
    Loving what I do and doing what I love is such a dream. I believe I can deliver what’s best of me, to meet what’s best for the couples :)
    What is your mc style during a wedding?
    A semiformal, casual reception. Crazier, sometimes, if needed
    How far in advance should your client contact you?
    Several months before D-Day will be great but my record of last-day-MC was H-2
    What is your payment terms?
    Down payment + full transfer before D-Day
    Please list, if any, your business' past achievements and awards
    I've been Mc-ing in more than 300 various clients and events in the last 10++ years and organized more than 500 clients
    Do you have a replacement MC in case you become unavailable on the event day?
    Yes I have several MC friends equal to my standard & service
    Do you provide your services in other cities or countries?
    Yes been to as far as Surabaya, Medan, Pontianak, Bali and looking further
    What payment systems are available for your business?
    Bank transfer, Cash
    What is your usual attire?
    Anything depending on client's request, except its a particular unique suit / costume then I'll be honest and sincere to ask for additional rate / costume rent fee
    What cultural wedding procession are you most familiar with?
    Chinese
    Address
    Indraloka Raya U/2 Jelambar Jakarta Barat 11460 11460
    Location(s)

    Presenting (read: MC-ing) has always been my passion since junior high. Today, I've served more than 400 clients from various events. Call, discuss & meet your requirements :) Chat me on WhatsApp for several video clips
    https://www.instagram.com/p/CHwdeZihoeW/
    https://www.instagram.com/p/CHkAbDBhi8j/
    https://www.instagram.com/p/CHZuH78hrNI/
    https://www.instagram.com/p/CGT7W5BhVoh/
    https://www.instagram.com/p/CGKMXg5h2l_/
    https://www.instagram.com/p/CF3tVh4BlFZ/
    https://www.instagram.com/p/CFvt-ighGwd/
    https://www.instagram.com/p/CFY-pR3hvw8/
    https://www.instagram.com/p/CFMDVH2BYqn/
    https://www.instagram.com/p/CEbqE_yBTrk/
    https://www.instagram.com/p/CETTSSzhG7P/
    https://www.instagram.com/p/CD8rN7ghmkz/